Contaminación difusa por nitratos

Comeza » » Gl » Plataforma de coñecemento » Documentos e estudos » Glosario » Contaminación difusa por nitratos

1. Presenza de ións nitrato de orixe agrícola na auga, sendo 50 mg/l a concentración máxima admisible e 25 mg/l o nivel de referencia. 2. Isto refírese á contaminación das augas superficiais ou subterráneas debido a nitratos de orixe agrícola. O termo "difuso" significa que esta contaminación non se produce nun punto específico dun curso de auga, como un vertido industrial, senón que se produce espacialmente nunha (é dicir, ao longo dun leito fluvial) ou dúas dimensións (é dicir, a través dunha superficie que desemboca nun acuífero) e, polo tanto, é difícil de cuantificar.

Fonte: 1. Decreto 5/2020, polo que se designan as Zonas Vulnerables á contaminación das augas por nitratos procedentes de fontes agrícolas e gandeiras e se aproba o Código de Boas Prácticas Agrícolas. 2. Decreto 226/2005 do Goberno de Aragón polo que se modifica o Decreto 77/1997, do 27 de maio, do Goberno de Aragón, polo que se aproba o Código de Boas Prácticas Agrícolas.
gl_ESGalego